top of page

Familieopstelling

Prijs

€ 75,00

Duur

2,5 uur

Familieopstelling


Hoe verloopt een familieopstelling?


Vooraf vindt er een gesprek plaats met de vraagsteller en samen komen we tot de juiste vraag voor jou. In de opstelling wordt gewerkt met representanten. Zij vertegenwoordigen iemand of iets uit het systeem. Denk hierbij aan het representeren van familieleden, maar ook elementen zoals, ziekte, blokkades of niet behaalde doelen. In feite is het mogelijk om alles op te stellen, zolang het maar zuiver en ethisch verantwoord is.


De groep krijgt de vraag te horen en vervolgens kiest de vraagsteller een representant uit voor een persoon of element uit zijn/haar systeem. Het kan voorkomen dat een representant voelt dat hij resoneert met iets uit het systeem en dan is dit ook prima. De opstelling komt in beweging, doordat representanten verschillende plekken in kunnen nemen, bewegen en/of voelen. 


Wij kijken vervolgens wat er in de ruimte gebeurt, hoe de positie is t.o.v. elkaar en nog zoveel meer.

Dit fenomeen 'het wetende veld' laat zich niet verklaren. Wij kunnen alleen maar zeggen dat het de moeite waard is om een opstelling bij te wonen en dit zelf te ervaren. De opsteller begeleidt het hele proces.


Wat voor vragen kun je stellen?

Tijdens de intake gaan we samen kijken welke vraag we opstellen. Denk hierbij aan de volgende thema's

- werk 

- je relatie

- gedrag van een kind

- familieproblemen

- keuzes maken

- overtuigingen 

- gezondheid


De rol van representant:

Als representant wordt je opgesteld voor iets of iemand, gelinkt aan de vraag die de vraagsteller heeft. Het bijzondere hiervan is, dat je als representant vooraf niets hoeft te weten over de vraagsteller. Wanneer je als representant wordt uitgenodigd, vind je je plek in het veld en vanuit daar benoem je wat je op dat moment waarneemt.


Data 2024 in Goirle:

Donderdag 23 mei van 19.00 - 21.30 uur

Woensdag 19 juni van 19.00 - 21.30 uur


Data 2024 in Best:

Donderdag 18 april van 19.00 - 21.30 uur


Kosten vraagsteller : € 75,00

Kosten representant: € 15,00

bottom of page